Så blir flyttstädningen billigare

Vissa personer anlitar städfirma året om, men de flesta svenskar städar sina hem själva. Det finns dock tillfällen då det är klokt för alla att anlita städfirma, som när du flyttar. Många tänker att det är dyrt att anlita en städfirma, men ibland kan du rent av tjäna ekonomiskt på det.

Flytten

Det vanligaste tillfället att anlita en städfirma är vid en flytt. Många personer som aldrig skulle tänka tanken att be någon städa och dammsuga deras hem, har inga problem med att en städfirma hjälper dem vid en flytt. Det är klokt. Att flytta innebär både mycket arbete och stress, särskilt om du ska jobba samtidigt. Först ska du hitta ditt nya boende och eventuellt sälja din nuvarande bostad, vilket kräver mycket tid. Sedan ska allt packas ner i lådor. De flesta av oss brukar också vilja rensa när vi ska flytta. Det som ofta händer är att vi börjar med att rensa bland våra saker, men upptäcker att det tar för mycket tid. Då packar vi istället ner allt i kartonger.

Om vi flyttar mellan två bostäder utan korta tidsfrister, behöver flytten inte bli så stressig vid städfirma Stockholm. Vanligtvis har vi tidsfrister att passa, särskilt om vi flyttar mellan lägenheter. Då ska allt ut från bostaden under en helg, sakerna ska fraktas och så ska vi avsluta flytten med att städa. Då brukar energin ta slut. Tanken på att behöva städa bostaden efter flytten är också något som kan ligga över oss och ta energi. Då är det klokare att i förväg ha beslutat dig för att anlita en städfirma, så behöver du bara fokusera på dina saker.

Ekonomi

Du kan rent av tjäna pengar på att anlita en städfirma, särskilt om du inte är pedant. Fråga dig hur mycket det kostar dig att anlita en städfirma och ställ den kostnaden mot hur många dagar det tar dig att tjäna in de pengarna. Eftersom det tar längre tid för dig att städa än för en städfirma, kan du rent av tjäna på att anlita en städfirma istället för att du tar ledigt från jobbet. Du har också möjligheten att göra RUT-avdrag, vilket du inte ska glömma när du räknar på kostnaden. Även om du flyttar under semestern och inte behöver ta ledigt för att du ska flytta, är det ändå skönt att kunna använda fler dagar under semestern till rekreation än till arbete och städning.

Så blir flyttstädningen billigare

Du väljer också hur mycket du ska städa och hur mycket städfirman ska göra. Ju mer du gör innan, desto billigare blir det. Du kan också fråga dig vilken städning som känns bra att göra, och vilken slags städning som är en riktig energitjuv för dig. Vissa gillar att putsa fönster, men ogillar att torka ur köksskåpen. För andra är det tvärtom. Ett annat sätt att göra flyttstädningen billigare är genom att du redan långt innan flytten börjar städa lite varje dag. Då har du hunnit göra ganska mycket innan flytten, men överlåter det sista och jobbigaste åt städbolaget.