Anlita en flyttfirma eller flytta själv

Står du i valet och kvalet om du ska ordna din flytt själv eller om du ska ta hjälp av en professionell flyttfirma? Då är du inte ensam. Många vill spara på slantarna så mycket som möjligt och väljer därför att på egen hand hantera hela flytten. Andra prioriterar bekvämlighet och väljer därför en flyttfirma som gör hela jobbet åt en. Vad man väljer är väldigt individuellt och det finns för- och nackdelar med båda alternativen.

Anlita flyttfirma

En flyttfirma kan göra flytten men bekväm och reducera en hel del av den stress som kan uppstå i samband med en flytt. Även om du inte behöver göra något på själva flyttdagen så krävs det en del förarbete med det här tillvägagångssättet. Det första du ska göra är att undersöka olika flyttfirmor och be om offerter. Du kan t.ex. titta på referenser och omdömen, men även höra dig för med vänner och bekanta om de har någon flyttfirma att rekommendera.

 

Steg två är att göra själva bokningen och det finns mängder med olika tjänster som du kan använda dig av för att underlätta för dig själv, t.ex. bärhjälp, packning, transport och flyttstädning. Det är viktigt att du informerar flyttfirman om du har några känsliga eller tunga möbler. Ett exempel på sådant kan vara ett stort piano. Stora och tunga möbler kan komma med en tilläggsavgift.

 

Ordna flytten själv

Att vilja ta hand om flytten själv är precis lika vanligt som att boka flyttfirma. Den stora fördelen här är att du sparar in en hel del pengar, även om du kan använda dig av RUT-avdraget när du väljer att boka en flyttfirma. Det du måste tänka på när du vill utföra din flytt med flyttfirma i malmö på egen hand är att se till att du har vänner eller familj som kan vara med på flyttdagen och hjälpa dig att bära. Har du inte tillgång till en stor bil eller en släpvagn så är även detta något som du måste boka i god tid. Har du väldigt tunga saker som ska bäras så rekommenderar vi att du hyr ett bärsele för att göra flytten enklare och mer säker.

 

Kartonger

Oavsett om du bokar flyttfirma eller om du vill göra flytten själv så kommer du att vara i behov av kartonger. Har du bokat en flyttfirma så kan personalen bistå med kartonger mot en extra kostnad. Du kan även själv välja att köpa eller låna kartonger för att troligtvis få ner priset lite extra. Vill du vara extra sparsam så titta på marknadsplatser på sociala medier såväl som annonssajter på nätet. Det är inte ovanligt att många skänker bort kartonger eller säljer dem till ett mycket lågt pris i utbyte mot upphämtning.